2010. szeptember 17., péntek

Kocsó Viktória - a véradó :)

Sziasztok!

Ti szoktatok vért adni vagy legalább egyszer megtettétek már???

Még a főiskolás éveim alatt lettem véradó és azóta persze néha voltak kihagyások, de pár éve újra megint rendszeresen adok vért. Igyekszek minden alkalommal valaki mást is magammal vinni. Persze nem a nagy hangú férfi kollégák szoktak ilyenkor velem tartani, bár az egyikük a héten megígérte, hogy idén tuti eljön, csak jó előre írjam be a naptárjába :) Kíváncsi leszek!:)

Ha van rá lehetőségetek, akkor akár évente egyszer, de adjatok vért! Ki lehet bírni a tortúrát és utána egy kicsit hősnek érezheti magát az ember.

A Magyar Vöröskereszt honlapján mindig meg lehet találni az aktuális véradási időpontokat és helyszíneket. http://veradas.hu/

Véradás előtt mindig egyél, igyál rendesen! Ez nem azt jelenti, hogy edd magad degeszre, de éhesen sose menjél el vért adni! Előtte sok folyadékot igyál, így a véred is hígabb lesz és gyorsabban lefolyik, valamint nem is leszel rosszul a véradás után.

Amennyiben összegyűjtötted a bátorságodat (és a véredet:) ), hogy részt vegyél egy véradáson, akár velem is tarthatsz, október közepén megyek megint, tehát várom jelentkezésedet!
kocso.viktoria@gmail.com




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése